Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι δυτικές μαριονέτες κλιμακώνουν τον κίνδυνο για μια πυρηνική αποκάλυψη

ΠΗΓΗ: Strategic Culture (Μετάφραση: Γιώργος Β. Μιχαήλ)

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε τελικά το πράσινο φως για την παράδοση στους Ουκρανούς πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να πλήξουν ρωσικό έδαφος. Η Ρωσία καταδίκασε την απόφαση ως «άμεση πρόκληση» και προειδοποίησε ότι με αυτήν τους την κίνηση οι ΗΠΑ διευρύνουν τον πόλεμο.

Με μια περίεργη λογική, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η νέα παράδοση όπλων θα βοηθήσει το Κίεβο να διαπραγματευτεί την ειρήνη.

Κάθε βήμα που κάνουν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ μοιάζει με παράλογο βύθισμα προς την άβυσσο ενός παγκοσμίου πολέμου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, και τώρα η Γερμανία έχουν δεσμευτεί να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιέβου με βαρύτερα και μεγαλύτερου βεληνεκούς πυραυλικά συστήματα. Μέχρι πρότινος, το Βερολίνο δίσταζε να εμπλακεί περισσότερο στον στρατιωτικό εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων. Αλλά ο καγκελάριος, Olaf Scholz, ενέκρινε τελικά την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων. […]

Η Ρωσία είχε ξεκαθαρίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι δεν θα ανεχόταν την διαρκή επέκταση του ΝΑΤΟ στο κατώφλι της. Συγκεκριμένα, η Μόσχα προειδοποίησε ότι, εάν η γειτονική Ουκρανία συνεχίσει να απειλεί την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, τότε θα ληφθούν «τεχνικά μέτρα».

Τώρα που οι Ρώσοι έλαβαν μέτρα για να ακυρώσουν την επιθετική συμπεριφορά του καθεστώτος του Κιέβου, με την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στις 24 Φεβρουαρίου (η οποία βαίνει επιτυχώς, όπως με καθυστέρηση παραδέχονται πλέον και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης), οι ΗΠΑ και οι συνεργοί τους στο ΝΑΤΟ εντείνουν τις παρεμβατικές τους κινήσεις με την παροχή ολοένα και περισσότερων όπλων στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έριχναν σκοπίμως και επιμελώς λάδι στην φωτιά».

Αντί να συμβάλουν με εποικοδομητικό τρόπο στην επίτευξη μιας συνθήκης ειρήνης μέσω της διπλωματίας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δίνουν προτεραιότητα στην εντατικοποίηση της σύγκρουσης και στην διεύρυνση του πολέμου.

Ο Dominique Trinquand, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, είπε στο Euronews:

Οι χώρες του ΝΑΤΟ –τα ευρωπαϊκά έθνη και οι Αμερικανοί– έχουν κλιμακώσει σταδιακά τα μέσα που θέτουν στην διάθεση της Ουκρανίας και αυτή η κλιμάκωση, κατά την γνώμη μου, είχε ως στόχο να δοκιμάσει τα ρωσικά όρια.

Οι διεστραμμένες δυτικές προτεραιότητες είναι συγκλονιστικές. Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής δυσπραγίας, την οποία το αφεντικό της JPMorgan, Jamie Dimon, παρομοιάζει με τυφώνα, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ξοδεύουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πόσο πιο κατάφωρα μπορούν οι δυτικοί ηγεμόνες να περιφρονήσουν τους δικούς τους λαούς;

Ο Μπάιντεν, σε ένα άρθρο του στους New York Times, προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει ότι επέδειξε όλην αυτήν την γενναιοδωρία, στις πλάτες των φορολογουμένων, για να «υπερασπιστεί την ελευθερία».

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους Αμερικανούς σχετικά με την τρελή πορεία της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει πόλεμο με την Ρωσία και ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα ήταν «εντελώς απαράδεκτη». Αλλά αυτές οι ιδιότροπες διαβεβαιώσεις του δεν εμπνέουν καμιάν απολύτως εμπιστοσύνη.

Οι δυτικοί ηγέτες είναι γεμάτοι αντιφάσεις και αυταπάτες. Μπορεί να ισχυρίζονται ότι θέλουν ειρήνη, αλλά κάθε τους ενέργεια ισοδυναμεί με ανόητο σκίσιμο του καλύμματος ενός κουτιού της Πανδώρας, που κρύβει μέσα του τον όλεθρο.

Μια σημαντική πτυχή του διλήμματός τους αφορά τις τρομερές συνέπειες της φθίνουσας ηθικής τους εξουσίας να κυβερνούν εν μέσω μιας κορύφωσης κοινωνικών και οικονομικών αποτυχιών του δυτικού καπιταλισμού. Αλλά όλα όσα κάνουν ο Μπάιντεν και οι δυτικοί σύντροφοί του για την Ουκρανία και την Ρωσία, καθιστούν το δίλημμά τους ακόμα πιο βαθύ και δυσεπίλυτο.

Είναι έντονα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Μπάιντεν προσπαθεί να μας διαβεβαιώσει πως δεν επιθυμεί τον πόλεμο και την χρήση πυρηνικών όπλων, όταν κάθε του ενέργεια αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφής.

Ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, προειδοποίησε για την ποταπή στάση των πολιτικών της Δύσης απέναντι στην πιθανότητα ενός παγκοσμίου πολέμου και μιας πυρηνικής καταστροφής. Καταδίκασε το εύκολο συμπέρασμά τους ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, μόνο και μόνο επειδή θα είχε αδιανόητες συνέπειες για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Λοιπόν, δυστυχώς, το αδύνατο γίνεται δυνατό, λόγω της απόλυτης απερισκεψίας των Δυτικών. Η διπλωματία και ο πολιτικός ορθολογισμός έχουν παραμεριστεί από τον αμείλικτο μιλιταρισμό. Εν ολίγοις, αυτό είναι εγκληματικό.

Ο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι τα νέα όπλα μεγάλης εμβέλειας δεν θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος. Αλλά το ρεκόρ του να ψεύδεται (για πάνω από 50 χρόνια) σχετικά με την πολεμοχαρή φύση των ΗΠΑ, μιλάει από μόνο του. Τα συστήματα HIMARS, που οδεύουν προς την Ουκρανία, φέρεται να έχουν εμβέλεια από 80 έως 300 χιλιόμετρα. Ακόμα και το μικρότερο βεληνεκές τους καθιστά εφικτά τα χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν περάσει από την οπλοποίηση ενός ρωσοφοβικού καθεστώτος, που εξυμνεί τους συνεργάτες των Ναζί, στον πραγματικό εξοπλισμό αυτού του ίδιου καθεστώτος με μια δύναμη πυρός που του επιτρέπει να χτυπήσει το «βάθος της Ρωσίας» – όπως τόλμησε να το θέσει ένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, πριν από έξι εβδομάδες.

Έτσι, το τρελό αδιανόητο δεν γίνεται απλώς νοητό. Εφαρμόζεται ως πολιτική, όπως καταδεικνύουν με τον πιο εφιαλτικό τρόπο οι νέες δεσμεύσεις για όπλα από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, και την Γερμανία.

Η Μόσχα έχει υπογραμμίσει ότι, με βάση το σταθερό αμυντικό της δόγμα, εάν η Ρωσική Ομοσπονδία τεθεί υπό υπαρξιακή απειλή ακόμα και από συμβατικά όπλα, θα απαντήσει με πυρηνικά.

Παραπλανητές και μέσα ενημέρωσης της Δύσης κατηγόρησαν την Ρωσία για πυρηνικό κροτάλισμα, επειδή η Μόσχα έχει εκφράσει σοβαρή ανησυχία για την σύγκρουση που εξελίσσεται ανεξέλεγκτα.

Η ασταμάτητη προμήθευση της Ουκρανίας με συνεχώς αναβαθμισμένα επιθετικά όπλα, από τις ΗΠΑ και τους λακέδες της στο ΝΑΤΟ, είναι ο πραγματικός δείκτης για το ποιος πραγματικά απειλεί την παγκόσμια ειρήνη με τον απόλυτο τρόμο.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη δύναμη που έχει υποπέσει στην βαρβαρότητα της χρήσης πυρηνικών όπλων μαζικής καταστροφής.

Αυτό και μόνο το γεγονός είναι μια κλήση αφύπνισης για την εξαχρείωση που η αμερικανική άρχουσα τάξη είναι πρόθυμη και ικανή να επιφέρει. Η ευσεβής ρητορική, οι δήθεν διαβεβαιώσεις, και τα παχιά εφησυχαστικά λόγια είναι εντελώς αηδιαστικά.

Η Ρωσία ξέφυγε από τα σαγόνια της εθνικής καταστροφής πριν από 77 χρόνια, με την ιστορική νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας. Δεν πρόκειται να επιτρέψει στον ίδιο κίνδυνο να την απειλήσει ούτε από μακριά.

Το περίπλοκο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ο σημερινός σωρός δυτικών πολιτικών-μαριονετών δείχνει να μην έχει ιδέα για το Κουτί της Πανδώρας που δυνητικά ανοίγει.

Αν σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις, υποστήριξε την προσπάθειά μου με μια δωρεά.

Η λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα αγριεύει. Ας μην χάσουμε επαφή. Εγγράψου, για να λαμβάνεις ειδοποίηση στο email σου για κάθε νέο άρθρο: