Αγγουράκια απ’ το φεγγάρι, Μαστάρια εργαστηρίου, Κοιμισμένες προφητείες, Γριπιασμένα πουλερικά

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Κρυφοκοιτάζοντας σήμερα τον κόσμο απ’ την κλειδαρότρυπα, βρέθηκα μπροστά στο εξής δίλημμα: Να μπω σε κέντρο αποτοξίνωσης από την νεραϊδόσκονη ή να γίνω αγρότης στο φεγγάρι; Αδυνατώντας ν’ απαντήσω στο υπαρξιακό αυτό ερώτημα, αποφάσισα να συμβουλευτώ τον μεγαλύτερο προφήτη του καιρού μας -αφού, όμως, πρώτα κάνω ένα σύντομο ταξιδάκι στην Ταϊλάνδη.

Υπουργείο απεξάρτησης από την… νεραϊδόσκονη

Η επικεφαλής του «Υπουργείου Αλήθειας» του Μπάιντεν, Nina Jankowicz, κατηγόρησε τις εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης για την υποστήριξη της ελευθερίας του λόγου και της… νεραϊδόσκονης, υπονοώντας ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Κατά την άποψη της, η εκφορά δημόσιου λόγου θα πρέπει να ελέγχεται από ρυθμιστικές αρχές στενά συνδεδεμένες με τις κυβερνήσεις, οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ζήτησε, εν ολίγοις, περισσότερη λογοκρισία. Άξιος ο μισθός της!

Οι μαστοί του εργαστηρίου

Οι Gates, Zuckerberg, Bezos, και Branson επενδύουν στην εταιρεία BIOMILQ (Βόρεια Καρολίνα), που προτίθεται να παρασκευάσει μητρικό γάλα εργαστηρίου, χρησιμοποιώντας κύτταρα από ιστό μαστού και από γάλα που δίνουν οι γυναίκες της τοπικής κοινωνίας έναντι… δωροκάρτας των καταστημάτων Target. Το προϊόν αναμένεται να εισαχθεί στην αγορά σε τρία χρόνια. Λέτε η επένδυση να έχει σχέση με την τρέχουσα σοβαρή έλλειψη βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ; Ελάτε τώρα, μην γίνεστε συνωμοσιολόγοι!

Ένας προφήτης μα τι προφήτης

Στις 26 Μαρτίου, ο Τζο Μπάιντεν προφήτεψε την κατάρρευση του ρουβλίου και της ρωσικής οικονομίας, λέγοντας: «Ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών κυρώσεων μας, το ρούβλι έγινε σχεδόν αμέσως συντρίμμια». Στις 12 Μαΐου, το Bloomberg News ανακοίνωσε ότι το ρωσικό ρούβλι ξεπέρασε το βραζιλιάνικο ρεάλι και έγινε «το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο φέτος». Ασήμωσε τον Τζο, να σου πει την τύχη σου!

Υπάρχουν μεταλλαγμένοι άνθρωποι;

Η Χιλή απαγορεύει τις «διακρίσεις σε βάρος μεταλλαγμένων και γενετικά τροποποιημένων ανθρώπων». Σύμφωνα με τον περίεργο νόμο υπ’ αριθ. 21.422, «κανείς εργοδότης δεν μπορεί να εξαρτήσει την πρόσληψη εργαζομένων, την μονιμότητά τους, την ανανέωση της σύμβασής τους, την προαγωγή, ή την κινητικότητα στην απασχόλησή τους, από την απουσία μεταλλάξεων ή αλλοιώσεων στο γονιδίωμά τους». Ουάου! Κάτι μας λένε, χωρίς να το λένε!

Το «χόρτο του θεού» και μια… μπαφιασμένη κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, ανακοίνωσε την δωρεάν διανομή, τον Ιούνιο, ενός εκατομμυρίου φυτών κάνναβης σε νοικοκυριά σε όλη την χώρα, προκειμένου οι πολίτες ν’ αρχίσουν την καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι. Αλλά, όσοι είστε λάτρεις του μπάφου, μην βιαστείτε να βγάλετε εισιτήριο για την εξωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα φυτά θα πρέπει να είναι ιατρικής ποιότητας και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς. Πού είσαι ΓΑΠ να δώσεις μαθήματα στους Ασιάτες!

-Από τι πέθανε γιατρέ; -Από ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), Robert Cardiff, η κύρια αιτία θανάτου σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα… ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ο Cardiff ζήτησε την άμεση εξάλειψη των μη συστημικών ΜΜΕ προκειμένου να μειωθούν οι θάνατοι. Φυλαχτείτε! Μόνο Σκάι, όλο το 24ωρο!

Να ‘χα έναν κήπο στο φεγγάρι

Επιστήμονες της NASA καλλιέργησαν με επιτυχία φυτά σε σεληνιακό χώμα, το οποίο είχαν συλλέξει και μεταφέρει στην Γη οι αστροναύτες του Apollo (1969 και 1972). Η επιτυχία αυτή άνοιξε τον δρόμο για το πρόγραμμα Artemis, το οποίο στοχεύει στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος για την επί μακρόν διατήρηση της ζωής στην επιφάνεια της Σελήνης. Ετοιμάζω σεληνοαποσκευές!

Γριπιασμένα πουλερικά

«Πάντα υποστήριζα ότι η πανδημία του Covid ήταν απλώς μια κλήση αφύπνισης. Δεν πιστεύω ότι είναι η μεγάλη πανδημία. Φρονώ ότι η μεγάλη πανδημία θα έρθει στο μέλλον, και θα είναι μια πανδημία γρίπης των πτηνών που θα μεταδοθεί στον άνθρωπο. Θα έχει σημαντική θνησιμότητα, της τάξης 10-50%. Θα είναι πρόβλημα». Τάδε έφη Robert Redfield, πρώην Διευθυντής του CDC, στις 30 Μαρτίου του 2022. Ποιο μέλλον! Η γρίπη των πτηνών είναι εδώ, και έχουμε ήδη τα πρώτα περιστατικά μετάδοσης σε ανθρώπους.

Η λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα αγριεύει. Ας μην χάσουμε επαφή. Εγγράψου, για να λαμβάνεις ειδοποίηση στο email σου για κάθε νέο άρθρο: