Πολεμικές παραστάσεις στις μεγάλες σκηνές του πλανήτη: Ουκρανία, Ταϊβάν, και στο βάθος Ιράν

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, έκανα στην σελίδα μου στο FB την εξής ανάρτηση:

Δύο μήνες αργότερα, επιβεβαιώθηκα -όπως σε σχεδόν όλες τις μέχρι τώρα «προβλέψεις» μου.

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία. Με ευθύνη των υπερασπιστών του αμερικανικού μονοπολικού κόσμου και της σβάμπειας Μεγάλης Επανεκκίνησης, η σύγκρουση έλαβε διαστάσεις εισαγωγής σ’ έναν (επί του πεδίου) τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Το (κατά Μακρόν) «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ και η «ωραία κοιμωμένη» ΕΕ ξύπνησαν, υποτίθεται, από τον λήθαργό τους και συνενώθηκαν στον υπέρ πάντων αγώνα εναντίον της «βάρβαρης και απολίτιστης» Ρωσίας του «δικτάτορα και εγκληματία» Πούτιν.

Βέβαια, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική από το εντέχνως πλασαρισμένο δυτικό αφήγημα.

Καταρχάς, το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ εγκεφαλικά νεκρό, καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό που στερείται… εγκεφάλου. Από δήθεν αμυντική συμμαχία με στόχο την απόκρουση των όποιων επιθετικών διαθέσεων της Σοβιετικής Ένωσης, μετεξελίχθηκε, αμέσως μετά την διάλυση της τελευταίας, σε απροκάλυπτα επιθετικό-επεκτατικό εργαλείο των ΗΠΑ. Και τα εργαλεία δεν διαθέτουν εγκεφαλικά κύτταρα και ιδίαν βούλησιν -ανταποκρίνονται μηχανικά στις επιθυμίες και τις εντολές αυτού που τα χειρίζεται.

Κατά δεύτερον, η ΕΕ ούτε ωραία υπήρξε ποτέ, ούτε κοιμωμένη, για να την ξυπνήσει το φιλί ενός γοητευτικού πριγκηπόπουλου -σαν τον Μακρόν, ας πούμε, ή τον δικό μας Κυριακούλη- ή, έστω, το ηχηρό χαστούκι ενός «βαρβάρου» σαν τον Βλαδίμηρο. Είναι ένα αποκρουστικό δημιούργημα σατανικών απογόνων του Φρανκενστάιν, καμωμένο από σκόρπια μέλη νεκροζώντανων εθνικών οντοτήτων. Όπως το ΝΑΤΟ, έτσι κι αυτή, μήτε έννους είναι μήτε αυτεξουσία. Ουδέποτε κοιμάται, κουράζεται, ή σκέφτεται. Καταβροχθίζει, αδιακόπως και αχορτάγως, τις περιουσίες, τις ελευθερίες, και τις ψυχές των Ευρωπαίων, για λογαριασμό των δημιουργών και χειριστών της.

Αλλά, ας μην γελιόμαστε, ούτε οι ΗΠΑ αποτελούν οντότητα με ελεύθερη και συνειδητή βούληση. Εξαντλούνται στον ρόλο του καλά προγραμματισμένου αρχιχειριστή και, φυσικά, είναι κι αυτές απολύτως αναλώσιμες.

Οι «τα πάνθ’ ορώντες και τους πάντες ελέγχοντες» είναι οι ίδιοι μη ορώμενοι και μη ελεγχόμενοι…

Αυτοί, λοιπόν, οι αθέατοι «Ύπατοι» διέταξαν τον αναλώσιμο αρχιχειριστή να χειριστεί με δεξιοτεχνία τα εξίσου αναλώσιμα εργαλεία, προκειμένου να ευοδωθούν πάση θυσία τα ανίερα σχέδιά τους για την απόλυτη υποδούλωση ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Υπακούοντας στις εντολές, οι ΗΠΑ έθεσαν σε κίνηση το ΝΑΤΟ και την ΕΕ:

Διαρκής τροφοδότηση της Ουκρανίας με πολεμικό υλικό και «μισθοφόρους», μπαράζ κυρώσεων κατά των δυτικών λαών -συγγνώμη, κατά της Ρωσίας ήθελα να πω- και μακρόσυρτα ουρλιαχτά των Μέσων Μαζικής εξαπάτησης περί «φρικαλεοτήτων» του ρωσικού στρατού.

Η σκηνοθεσία χολυγουντιανή, οι ηθοποιοί πρωτοκλασάτοι, τα σκηνικά σχεδόν άψογα, η μουσική αρκούντως αισθαντική. Τι άλλο να ζητήσει το πόπολο, το διψασμένο για θεάματα ικανά να το πείσουν ακόμα και ν’ αποδεχτεί ένα φαντασμαγορικό πυρηνικό σόου στο κλείσιμο της παράστασης;

Όλα βαίνουν «καλώς», λοιπόν, στην ουκρανική σκηνή.

Αλλά οι ύπατοι θιασάρχες είναι άπληστοι. Επιπλέον, γνωρίζουν καλά ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να τινάξουν στον αέρα την παγκόσμια μπάνκα, η οποία στα θησαυροφυλάκιά της φιλοξενεί περιουσίες, ελευθερίες, και δικαιώματα. Και, όπως απέδειξε η πανδημία, τέτοια μπάνκα είναι δύσκολο να την τινάξεις με μία μόνον παράσταση, όσο καλοστημένη κι αν είναι.

Έτσι, εργάζονται πυρετωδώς για το δεύτερο στην σειρά θεατρικό τους, στην ταϊβανέζικη σκηνή τούτην την φορά.

Οι πρόβες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με την συγκρότηση του AUKUS. Και η διαφήμηση της επικείμενης παράστασης τρέχει με ρυθμούς αρκούντως ικανοποιητικούς.

Το ουκρανικό αναβάθμισε την επί χρόνια δαιμονοποίηση της Κίνας. Ο ασιατικός γίγαντας στήνεται τώρα στον τοίχο ως «σιωπηλός εταίρος» της Ρωσίας στην επίθεση του Πούτιν εναντίον του «ελεύθερου και προπάντων δημοκρατικού μας κόσμου» τον οποίον επιμελώς οι ΗΠΑ βάζουν σε «τάξη βασισμένη σε κανόνες» -τους «δικούς τους» κανόνες, βεβαίως-βεβαίως.

Οι προειδοποιήσεις και οι απειλές για άγριες κυρώσεις εκτοξεύονται αφειδώς προς την κινεζική κυβέρνηση, η οποία καλείται να αλλάξει την στάση της και να προβεί σε δημόσια καταδίκη της Ρωσίας και σε ομολογία πίστεως στο «ελεύθερο, δημοκρατικό, και δίκαιο» στρατόπεδο.

Συνεπείς στις καλλιτεχνικές υποχρεώσεις τους, οι Ταϊβανέζοι έσπευσαν προσφάτως να βάλουν την δική τους ζωηρόχρωμη σφραγίδα στο Πρόγραμμα και στο Προωθητικό Υλικό της παράστασης.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας του κοινού για πιθανή επίθεση της Κίνας, ο στρατός της Ταϊβάν εξέδωσε εγκαίρως ένα 28σέλιδο εγχειρίδιο έκτακτης ανάγκης (δηλαδή, πολέμου ή μεγάλης φυσικής καταστροφής), στο οποίο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι τοποθεσίες των καταφυγίων, οι μέθοδοι αποθήκευσης και συντήρησης προμηθειών, και οι βασικοί κανόνες επιβίωσης σε ακραίες συνθήκες.

Όλα έτοιμα, λοιπόν, για την δεύτερη επικών διαστάσεων παράσταση του θιάσου των «Υπάτων». Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, την ημερομηνία της πρεμιέρας, αλλά είμαστε βέβαιοι πως θα δοθεί εν ευθέτω χρόνω.

Προς το παρόν, προέχει η επιμήκυνση της ουκρανικής παράστασης και ο συνετισμός ατίθασων δευτεραγωνιστών, όπως η Ινδία και το Πακιστάν, που θέλουν να εγκαταλείψουν τον υπατικό θίασο.

Για την θεατρική σκηνή του Ιράν και την εκεί σχεδιαζόμενη παράσταση, επιφυλάσσομαι να μιλήσω σε άλλο άρθρο.

Κλείνω το παρόν κείμενο με την ευχή οι προαναφερθείσες παραστάσεις να αποδειχθούν ελεγχόμενες εκρήξεις και όχι παγκόσμιο πυρηνικό παρανάλωμα.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: