Η Γερμανία έχει λερωμένη την φωλιά της, γι’ αυτό και ωρύεται

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Σε συνέντευξη που έδωσε στο RT στις 16 Απριλίου 2022, η Διευθύντρια του Τμήματος Ενημέρωσης και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την συμμετοχή της Γερμανίας στις επικίνδυνες (για ολόκληρη την ανθρωπότητα) έρευνες των εργαστηρίων βιοάμυνας της Ουκρανίας, τα οποία χρηματοδοτούσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακάλυψαν πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν ότι οι ερευνητές αυτών των εργαστηρίων μελετούσαν τα πλέον επικίνδυνα παθογόνα -πιθανούς παράγοντες για βιολογικά όπλα. «Ερευνούσαν, επίσης, τρόπους με τους οποίους εξαπλώνονται οι επιδημίες με βάση αυτούς τους παράγοντες».

Παρά την κοινοποίηση των ρωσικών ευρημάτων στον ΟΗΕ (και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς) και την έκκληση της Μόσχας προς την αμερικανική κυβέρνηση να παράσχει επαρκείς διευκρινίσεις σχετικά με την στρατιωτική βιολογική συνεργασία της με την Ουκρανία, η Ουάσιγκτον όχι μόνον δεν ανταποκρίθηκε, αλλά είχε και το θράσος να περάσει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την Μόσχα ότι ρίχνει προπέτασμα καπνού, επειδή τάχα προτίθεται να χρησιμοποιήσει η ίδια βιολογικά ή χημικά όπλα εναντίον των Ουκρανών.

Κι αν η αντίδραση των Αμερικανών ήταν αναμενόμενη, απροσδόκητη -εκ πρώτης όψεως- ήταν, όπως λέει η Μαρία Ζαχάροβα, η σθεναρή υποστήριξη της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας σε αυτήν την κυνική στάση των ΗΠΑ.

Κορυφαίοι Γερμανοί πολιτικοί και αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Όλαφ Σολτς, «προέβησαν σε δηλώσεις που αντιγράφουν την αμερικανική αφήγηση, με την μορφή απειλών και προειδοποιήσεων προς την Ρωσία».

Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, αν και η στάση της Γερμανίας είναι συνεπής με την εξ αρχής ουκρανόφιλη στρατηγική της, εντούτοις, αυτήν την φορά, ξεχωρίζει για τον κραυγαλέο κυνισμό της και την χυδαία αντιρωσική ρητορική της.

Και η Ζαχάροβα εξηγεί τους λόγους:

Πριν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινήσουν αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η Γερμανία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε αναπτύξει έντονη στρατιωτική βιολογική δραστηριότητα στην Ουκρανία για πολλά χρόνια -και, ενδεχομένως, συνεχίζει να το κάνει. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό είναι, σε μεγάλο βαθμό, που παρακινεί την Γερμανία να είναι πιο ενεργή, σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, στις προσπάθειές της να αποδώσει στην χώρα μας εγκληματικά σχέδια για χρήση βιολογικών και χημικών όπλων στην Ουκρανία και στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί εντελώς.

Σε ερώτηση για το αν «υπάρχουν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες της Γερμανίας στην Ουκρανία» η Ζαχάροβα απάντησε:

Για να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση, θα αναφέρω τα ακόλουθα στοιχεία. Από το 2013, υπό την αιγίδα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, η γερμανική κυβέρνηση εφαρμόζει το Γερμανικό Πρόγραμμα Βιοασφάλειας (GBP) […] μέλος του οποίου έγινε και η Ουκρανία το 2014 -την χρονιά του Μαϊντάν. Στο πρόγραμμα απασχολούνται Γερμανοί επιστήμονες που ειδικεύονται στην έρευνα θανατηφόρων βιολογικών παραγόντων και προέρχονται από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Μόναχο), το Ινστιτούτο Friedrich Loeffler (Γκράιφσβαλντ-Ρίεμς), το Ινστιτούτο Bernhard Nocht (Αμβούργο), και το Ινστιτούτο Robert Koch (Βερολίνο).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, η τρίτη φάση του GBP αφορά την περίοδο 2020-2022. Μπορούμε να συμπεράνουμε, από το διαθέσιμο υλικό, ότι οι δηλωμένοι τεχνικοί στόχοι του GBP περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την συλλογή πληροφοριών για επιδημίες σε τρίτες χώρες (με χρήση και τεχνολογίας Μεγάλων Δεδομένων), και την ανάπτυξη της υποδομής των χωρών-εταίρων για τον χειρισμό επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων.

[Από το 2016, το Ινστιτούτο Πειραματικής και Κλινικής Κτηνιατρικής, στο Χάρκοβο, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων] στο πλαίσιο του ουκρανο-γερμανικού προγράμματος με τίτλο «Πρωτοβουλία για την βιολογική ασφάλεια και την βιολογική άμυνα στην διαχείριση ζωονοσογόνων κινδύνων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το γεγονός ότι ο επίσημος στόχος του προγράμματος είναι να «βελτιώσει την κατάσταση της βιολογικής άμυνας και ασφάλειας» στην Ουκρανία, «ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας», γεννά το ρητορικό ερώτημα: ποια σύνορα θεωρούν οι Γερμανοί στρατιωτικοί βιολόγοι ως «εξωτερικά» για τους σκοπούς των επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων. Είναι τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας;

Το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα σχετίζεται με την «δυνητική απειλή βιολογικής τρομοκρατίας» στην Ουκρανία, εν μέσω των ατελείωτων εχθροπραξιών στις ανατολικές περιοχές αυτής της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ένας τρόπος να σταλεί ένα πανούργο μήνυμα σχετικά με πιθανή «εμπλοκή» των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ σε σκοτεινά σχέδια για χρήση διεθνώς απαγορευμένων βιολογικών όπλων. Με αυτόν τον τρόπο, ο γερμανικός στρατός εκφοβίζει σκόπιμα τους Ουκρανούς εταίρους του, εδώ και πολύν καιρό, και τους στρέφει ψυχολογικά εναντίον των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Οι Ουκρανοί εμπειρογνώμονες βιολογικής ασφάλειας συμμετέχουν πάντα στα συνέδρια ιατρικής βιοάμυνας που πραγματοποιούνται τακτικά από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Προφανώς, για να εξασφαλιστεί η προστασία από μια πιθανή βιολογική επίθεση, είναι πρώτα απαραίτητο να μελετηθούν οι πιθανοί βιολογικοί παράγοντες με τους οποίους μπορούν να κατασκευαστούν τα βιολογικά όπλα για μια τέτοια επίθεση. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή έρευνας στον τομέα των βιολογικών ή χημικών όπλων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας (AFG) διαθέτουν αρκετές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα […]

Στην Ουκρανία, το γερμανικό Ινστιτούτο Friedrich Loeffler έχει επικεντρωθεί στον αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας-Κονγκό […] ενώ το Ινστιτούτο Bernhard Nocht έχει επικεντρώσει τις δραστηριότητές του σε εξαιρετικά επικίνδυνους πυρετούς – Denge, Chikungunya, Δυτικού Νείλου, και Usutu -για να αναφέρουμε μερικούς.

Αυτές οι πληροφορίες για τις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες της Γερμανίας στην Ουκρανία δεν είναι καθόλου εξαντλητικές. Δεν αποκλείεται, όσο προχωράει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, να ανακαλυφθούν πρόσθετα έγγραφα από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες αναφορές, η Γερμανία συντόνισε στενά το έργο της για την βιολογική ασφάλεια με τους Αμερικανούς συμμάχους της, που δημιούργησαν ένα δίκτυο τουλάχιστον 30 βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. Εκτός από τις άλλες δραστηριότητές τους, συμμετείχαν και σε επικίνδυνες έρευνες.

Όπως καταλαβαίνετε, η Δύση έχει πολλούς λόγους να θέλει την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ιστορία την γράφουν οι νικητές, οι οποίοι μπορούν να διαγράψουν ή να παραχαράξουν κάθε δυσάρεστη αλήθεια…

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: