Ο πόλεμος και τα σχέδια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Του Andrew Korybko (Μετάφραση: Γιώργος Β. Μιχαήλ)

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας, Sergey Naryshkin, δημοσίευσε προσφάτως ένα ενημερωτικό άρθρο στο περιοδικό National Defense, με τίτλο «Η τρέχουσα διεθνής στρατιωτικοπολιτική κατάσταση και οι τάσεις εξέλιξής της».

Καθώς η δυτική λογοκρισία σε Ρώσους αξιωματούχους, θεσμούς, και Μέσα Ενημέρωσης, δεν επιτρέπει στους περισσότερους να διαβάσουν το εν λόγω άρθρο, ο σκοπός του παρόντος κειμένου είναι να παράσχει μια περίληψη του περιεχομένου του.

Ο Naryshkin ισχυρίζεται ότι η προσχεδιασμένη και άνευ προηγουμένου απάντηση της (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) Δύσης στην συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτάχυνε τις προϋπάρχουσες πολυπολικές τάσεις που συνδέονται με την παγκόσμια συστημική μετάβαση στην Πολυπολικότητα.

Η Ουάσιγκτον θέλει να παρατείνει αυτήν την ευρωπαϊκή σύγκρουση για να την μετατρέψει σε ένα νέο Αφγανιστάν, παρότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, για γεωγραφικούς και στρατηγικούς λόγους. Καθώς δεν επιθυμεί μιαν απευθείας πολεμική αντιπαράθεση με την Ρωσία, διεξάγει εναντίον της έναν Υβριδικό Πόλεμο, με διαστάσεις οικονομικές, πληροφοριακές, ανθρωπιστικές, και «πολιτισμικής ακύρωσης».

Μια άλλη επισήμανση του άρθρου αφορά την προσπάθεια της Δύσης να πείσει τους λαούς της ότι οι επικείμενες οικονομικές δυσκολίες οφείλονται καθαρά στην Ρωσία.

Ο Naryshkin, ωστόσο, αντικρούει το αφήγημα του πληροφοριακού πολέμου. Δηλώνει σθεναρά ότι:

Οι δυτικές ελίτ απλώς χρησιμοποιούν την τρέχουσα κατάσταση για να εφαρμόσουν τα μακροχρόνια σχέδιά τους για την de facto εκκαθάριση της μεσαίας τάξης, στο πλαίσιο του γνωστού σεναρίου που προτείνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός: «Μέχρι το 2030 δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος!».

Η Δύση καλείται επιπλέον να αντιμετωπίσει εκτεταμένες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές.

Σύμφωνα με τον Naryshkin, οι δυτικοί λαοί στρέφονται εναντίον των κυβερνώντων τους, και ελλοχεύει ο κίνδυνος να τους αντικαταστήσουν, όχι με γνήσιους δημοκράτες, αλλά με μια «ολοκληρωτική και απροκάλυπτη φιλελεύθερη-ναζιστική δικτατορία».

Ο Naryshkin κάνει, επίσης, μιαν ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ της φθίνουσας μονοπολικής αμερικανικής ηγεμονίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν επιθετικά σε άλλους μιαν ιδεολογία στην οποίαν ούτε η ίδια η αμερικανική ελίτ πιστεύει πλέον.

Υπαινίσσεται, έτσι, ότι η κατάρρευση της Αμερικής μπορεί να μην απέχει και τόσο πολύ.

Ο Παγκόσμιος Νότος παρακολουθεί στενά το δυτικό-ευρασιατικό θέατρο του Νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Ο Naryshkin επαινεί τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Πακιστάν, της Τουρκίας, της Ινδίας, και των Εμιράτων που αρνήθηκαν να υποταχθούν στην πίεση της Δύσης να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία.

Κατανοούν, λέει, ότι η μονοπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων έχει καταρρεύσει, καθιστώντας έτσι παρωχημένη την ιδεολογία της για φιλελεύθερη οικουμενικότητα. Η αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων που την αντικαθιστά, θα είναι και δίκαιη και σταθερή. Αν και βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία οικοδόμησης, εντούτοις επιδιώκεται συλλογικά από την Ρωσία και τους δεκάδες εταίρους της στον Παγκόσμιο Νότο.

Για να συνοψίσουμε, το άρθρο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας θα πρέπει να ανοίξει τα μάτια των δυτικών λαών. Ο Naryshkin πιστεύει ότι οι ελίτ αυτών των λαών χειραγωγούν την αντίληψη του κόσμου για τα γεγονότα, για να επιβάλουν τα σατανικά σχέδια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ας μην ξεχνάμε δε, την πρόβλεψή του για το φιλελεύθερο-ναζιστικό δικτατορικό μέλλον της Δύσης.

Αν περισσότεροι άνθρωποι στην Δύση ενημερωθούν γι’ αυτές τις συνωμοσίες, ίσως κάποια μέρα μπορέσουν να τις σταματήσουν.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: