Πιο κοντά από ποτέ σε μια σύγκρουση μεγάλων διαστάσεων

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Αν και η Ρωσία βγαίνει νικήτρια επί του πεδίου, εντούτοις φαίνεται να χάνει τον πληροφοριακό πόλεμο με την Δύση.

Η (βασισμένη σε ψεύδη) δαιμονοποίηση του Πούτιν και του ρωσικού στρατού, ενορχηστρωμένη από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, και τις Βρυξέλλες, και εκτελεσμένη από τα δυτικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ξεδιπλώνεται με επιτυχία στο ένα τμήμα του διαιρεμένου πλανήτη.

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, και Ευρωπαίοι είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι πίσω από κάθε επί Γης κακό κρύβονται οι Ρώσοι.

Η ολοκληρωτική καθυπόταξη των μαζών, που άρχισε με πρόσχημα την πανδημία, γίνεται τώρα στο όνομα της ιερής σύγκρουσης μεταξύ αυταρχισμού και δημοκρατίας. Ο «αόρατος» εχθρός παραχώρησε την θέση του στον ορατό «εχθρό» -περιμένοντας, ωστόσο, στην γωνία για να επανέλθει δριμύτερος.

Ένα από τα απότοκα της μαζικής παραφροσύνης είναι η άκρως επικίνδυνη μεταστροφή της κοινής γνώμης μη νατοϊκών χωρών, όπως η Φινλανδία και η Σουηδία, οι οποίες, υπό τον φόβο της «αιμοδιψούς ρωσικής αρκούδας», είναι πρόθυμες να εγκαταλείψουν την ουδετερότητά τους και να κρυφτούν στην πάντοτε ανοιχτή αγκαλιά του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διενήργησε το φινλανδικό «Φόρουμ Επιχειρήσεων και Πολιτικής» (Eva), περίπου το 60% των Φινλανδών θα υποστήριζαν την ένταξη της χώρας στην στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ενθαρρυμένη και από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, ο οποίος διεμήνυσε, προς άπαντες τους ενδιαφερομένους, ότι η ένταξη των χωρών που θα υποβάλουν αίτηση θα γίνει με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες, η φινλανδική κυβέρνηση αναμένεται να εκδηλώσει και επισήμως την ενταξιακή πρόθεσή της τον Μάιο. Και είναι πολύ πιθανό να την ακολουθήσει η Σουηδία.

Με δεδομένη την στρατιωτική ισχύ της Φινλανδίας (280.000 στρατιώτες και 900.000 έφεδροι) και βέβαιη την εγκατάσταση νατοϊκού οπλοστασίου στα εδάφη της, αμέσως μετά την ένταξή της, είναι εύκολο να φανταστεί κάποιος την άνοδο του δείκτη επικινδυνότητας για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Αλλά η Ρωσία δεν είναι ο «νούμερο ένα εχθρός» των ΗΠΑ -ο τίτλος αυτός ανήκει στην Κίνα.

Έτσι, πέραν των δράσεων του αμιγώς αγγλοσαξωνικού AUKUS στην γειτονιά του Πεκίνου, το αμερικανοκίνητο ΝΑΤΟ διατράνωσε την πρόθεσή του να δεχτεί στους ευρύχωρους κόλπους του και όσες ασιατικές χώρες «απειλούνται» από τον «πυρόφιλο κινεζικό δράκοντα» -κοκκινίζοντας, έτσι, και τον δείκτη επικινδυνότητας για την ασφάλεια της Κίνας.

Με μια «αρκούδα» κι έναν «δράκοντα» στα κόκκινα, ο πλανήτης μπαίνει αναπόφευκτα σε τροχιά σύγκρουσης μεγάλων διαστάσεων, με ολέθριες συνέπειες για όλους.

Οι ήδη υπάρχουσες πυραυλικές βάσεις στην Πολωνία και την Ρουμανία, και οι μελλοντικές στην Φινλανδία (και πιθανώς στην Σουηδία), μειώνουν κατά πολύ την αξία της επιχειρηθείσης από την Ρωσία αποστρατιωτικοποίησης και ουδετεροποίησης της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν και οι επιτελείς του το γνωρίζουν καλά αυτό. Εξίσου καλά το γνωρίζουν οι Κινέζοι και οι Ινδοί, τα άλλα δύο σκέλη, δηλαδή, του μείζονος ευρασιατικού τριγώνου, το οποίο προσπαθεί να διαλύσει η Δύση χτυπώντας πρώτα την Ρωσία.

Μια πιθανή κατάρρευση της Μόσχας θα σπάσει τον άξονα Ρωσίας-Ινδίας, που παίζει εξισορροπητικό ρόλο στις Ινδο-Κινεζικές σχέσεις, και θα απομονώσει, έτσι, την Κίνα, καθιστώντας την ευκολότερο στόχο για την αγγλοσαξωνική αυτοκρατορία.

Οι παράλογες κινήσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν θα μείνουν, λοιπόν, αναπάντητες από την Ευρασιατική Συμμαχία.

Ο πλανήτης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ των δύο Μεγάλων Στρατοπέδων.

Και η απομάκρυνση του μπαρμπα-Τζο από τον Λευκό Οίκο είναι, πλέον, επιτακτική ανάγκη.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: