Άντε καλέ, αφού το είδα στην τηλεόραση!

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Συζητούσα προχθές με μια φίλη για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ήταν συγκλονισμένη, από αυτά που «συνέβησαν» στην Bucha, και συνάμα εξοργισμένη με τον Πούτιν και τους Ρώσους στρατιώτες.

Όταν της επεσήμανα ότι τα πράγματα μπορεί να μην έγιναν έτσι όπως πιστεύει, έλαβα την εξής αφοπλιστική απάντηση:

Άντε καλέ, αφού τα είδα στην τηλεόραση! Και όχι μόνον στην ελληνική. Τα διάβασα, επίσης, στις ιστοσελίδες όλων των μεγάλων πρακτορείων ειδήσεων.

Δεν έδωσα συνέχεια στην κουβέντα, γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω εντάσεις. Αλλά η απάντησή της γυρίζει από τότε συνεχώς στο μυαλό μου. Έτσι, για να την «ξεφορτωθώ» (την απάντηση, όχι την φίλη) αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο.

Τα «γεγονότα» τα γνωρίζετε όλοι, οπότε δεν θα σας κουράσω αναπαράγοντάς τα. Πρώτα θα φρεσκάρω την μνήμη των μεγαλύτερων σε ηλικία, και θα δώσω στους νεότερους ιστορικές πληροφορίες που πιθανότατα αγνοούν. Αμέσως μετά, θα παραθέσω στοιχεία που, κατά την άποψή μου, ανατρέπουν σε σημαντικό βαθμό το πολύκροτο αφήγημα για την Bucha.

Γιουγκοσλαβία, 1999

(Χρησιμοποιώ στοιχεία ή/και αυτούσια χωρία από το σπουδαίο βιβλίο του Michel Chossudovsky με τίτλο «Ο επιθετικός πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας».)

Τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου 1999, το ΝΑΤΟ άρχισε τους βομβαρδισμούς της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, υπό την κωδική ονομασία «Συμμαχική Δύναμη». Στο στόχαστρο των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον του Βελιγραδίου μπήκε, ως στρατηγικός στόχος(!), και το Νοσοκομείο Παίδων της πόλης.

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι, για να «σώσουν τις ζωές» των νεογέννητων, απέφυγαν να βομβαρδίσουν το τμήμα του νοσοκομείου όπου διέμεναν τα μωρά, αλλά χτύπησαν το κτίριο που στέγαζε την γεννήτρια -κάτι που, όμως, σημαίνει: όχι άλλο ρεύμα για τις θερμοκοιτίδες. Το νοσοκομείο καταστράφηκε και, όπως ήταν φυσικό, πολλά από τα παιδιά πέθαναν.

Γενικότερα, «στρατηγικοί στόχοι» των νατοϊκών βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία ήταν: νοσοκομεία, αεροδρόμια, κυβερνητικά κτίρια, μεταποίηση, υποδομές, εκκλησίες, και ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της χώρας.

Μια τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης των Μαζικών Μέσων Εξαπάτησης, φρόντισε να «ξεπλύνει» τα εγκλήματα πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ας σημειωθεί, ότι η (κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου) νατοϊκή επέμβαση βαφτίστηκε «αναγκαία ανθρωπιστική επιχείρηση, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των Αλβανών του Κοσόβου».

Αλλά ο πραγματικός λόγος ήταν η άρνηση του Μιλόσεβιτς, το 1998, να επιτρέψει την στάθμευση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ εντός της Γιουγκοσλαβίας.

Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ήταν μια «πρόβα τζενεράλε» για τους επόμενους «ανθρωπιστικούς πολέμους» υπό την αιγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Αφγανιστάν (2001), Ιράκ (2003), Λιβύη (2011), Συρία (2011), Ουκρανία (2014), Υεμένη (2015), Ουκρανία (2022).

Εγκλήματα Πολέμου

Σύμφωνα με μήνυση εναντίον των ηγετών του ΝΑΤΟ, την οποία κατέθεσαν στην Χάγη, τον Μάιο του 1999, 15 Καναδοί δικηγόροι και καθηγητές Νομικής μαζί με την Αμερικανική Ένωση Νομικών (με μέλη σε περισσότερες από 20 χώρες), ο κατάλογος των εγκλημάτων που φέρεται να διαπράχθηκαν από την νατοϊκή ηγεσία περιλαμβάνει:

Εσκεμμένη θανάτωση, εκούσια πρόκληση μεγάλου πόνου ή σοβαρού τραυματισμού στο σώμα ή την υγεία, εκτεταμένη καταστροφή περιουσίας, χρήση δηλητηριωδών όπλων ή άλλων όπλων που προκαλούν περιττό πόνο, αυθαίρετη καταστροφή πόλεων, κωμοπόλεων ή χωριών, ή καταστροφή που δεν δικαιολογείται από στρατιωτική αναγκαιότητα.

Η «σφαγή» στο Racak (Ιανουάριος 1999)

Η λεγόμενη «σφαγή στο Racak» συνέβη λίγο πριν από την έναρξη της «ειρηνευτικής πρωτοβουλίας» του Ραμπουγιέ. Αν και αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδής σημαία, η «σφαγή στο Racak» έπαιξε, ωστόσο, βασικό ρόλο στο «στίγμα» για τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Το (γνωστό για τον ενεργό ρόλο του στο σκάνδαλο Iran-Contragate) μπουμπούκι William G. Walker, που τέθηκε επικεφαλής της Αποστολής Επαλήθευσης του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο (KVM), δήλωσε ότι η γιουγκοσλαβική αστυνομία διέπραξε σφαγή αμάχων στο Racak, στις 15 Ιανουαρίου 1999.

Οι γιουγκοσλαβικές αρχές απάντησαν ότι η τοπική αστυνομία είχε πράγματι διεξαγάγει επιχείρηση σε αυτό το χωριό, εναντίον του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, και ότι αρκετοί στρατιώτες του UCK έχασαν την ζωή τους σε διασταυρούμενα πυρά.

Όπως αναφέρθηκε αργότερα από αρκετές γαλλικές εφημερίδες (Le Monde, Le Figaro, και Liberation), επιβεβαιώθηκε ότι η «σφαγή στο Racak» ήταν μια ψευδής σημαία που σχεδιάστηκε με σκοπό την συκοφάντηση του Βελιγραδίου.

Ακόμη και οι Los Angeles Times δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο «Ερωτήσεις για την σφαγή στο Racak: Ήταν πλαστές οι φρικαλεότητες;»

Η ιστορία πίσω από όλες αυτές τις αποκαλύψεις ήταν ότι ο UCK είχε συγκεντρώσει τους δικούς του νεκρούς μετά την μάχη, είχε αφαιρέσει τις στολές τους, τους είχε φορέσει πολιτικά ρούχα και, στην συνέχεια, κάλεσε τους παρατηρητές.

Σταματώ εδώ την ιστορική αναδρομή. Αντιστέκομαι στον πειρασμό να σχολιάσω τα γεγονότα και τις όποιες ομοιότητές τους με αυτά που σήμερα ζούμε, γιατί θέλω να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα. Θα περιοριστώ σε μια ρήση που αποδίδεται στον Μαρκ Τουέιν:

Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά κάνει συχνά ρίμες.

Έρχομαι τώρα σε δύο βίντεο από την Bucha, που θεωρώ άκρως διαφωτιστικά.

Στο πρώτο, θα ακούσετε τον Δήμαρχο της Bucha να επιβεβαιώνει, στις 31 Μαρτίου, την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, η οποία έγινε μία ημέρα νωρίτερα. Δεν έχει υπότιτλους, αλλά δείτε το και αναλογιστείτε αν θα μπορούσε να μιλήσει με τέτοιαν άνεση και χαμογελώντας στην κάμερα ένας άνθρωπος στην πόλη του οποίου έγινε μια τόσο φρικιαστική «σφαγή». Σημειωτέον, ότι ο Δήμαρχος δεν αναφέρει λέξη για σφαγές και πτώματα στους δρόμους.

Στο δεύτερο βίντεο, κοινοποιημένο από τον ουκρανικό στρατό, θα δείτε την επιχείρηση «σφουγγαρίστρα» την οποία έκανε στην Bucha η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας, στις 2 Απριλίου, για να ανοίξει τους δρόμους.

Στις 4 Απριλίου, άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου το περιβόητο βίντεο για την «σφαγή στην Bucha», που μάλλον όλοι έχετε δει, και το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει μιαν ακόμα «ανθρωπιστική» παρέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων, με απρόβλεπτες για την ανθρωπότητα συνέπειες.

Αγαπητή φίλη, Α.Σ., αν διαβάσεις αυτό το κείμενο, επανεξέτασε, σε παρακαλώ, την εμπιστοσύνη σου στα κανάλια και στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: