Αν νομίζεις ότι έχουμε κόλαση στην Γη, ακόμη δεν είδες τίποτα

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, το 2020, «σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους στον κόσμο (δηλαδή περίπου 2,37 δισεκατομμύρια) δεν είχε πρόσβαση σε επαρκή τροφή».

Η δραματική αυτή κατάσταση επιδεινώθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας, κυρίως λόγω των δυσχερειών που προκλήθηκαν στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Και μετά, ήρθε ο πόλεμος…

Οι συγκρούσεις στο έδαφος της Ουκρανίας, ανάμεσα σε δύο χώρες που συναποτελούν το λεγόμενο «παγκόσμιο καλάθι», προαναγγέλουν εφιαλτικές στιγμές για την ανθρωπότητα, με πρώτα (αλλά όχι μοναδικά) θύματα τους τεράστιους πληθυσμούς του Νότου, που είναι και οι περισσότερο εξαρτημένοι από τις ρωσικές και τις ουκρανικές εξαγωγές.

Στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη, μαζί η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν:

 • Το 75% της παραγωγής ηλιελαίου.
 • Το 32% της παραγωγής κριθαριού.
 • Το 30% της παραγωγής σιταριού.
 • Το 17% της παραγωγής καλαμποκιού.

Με δεδομένο ότι η Ρωσία ΔΕΝ σταμάτησε τις εξαγωγές της, παρά τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αντιλαμβάνεστε ότι ο πόλεμος αυτός καθαυτόν δεν θα μπορούσε να προκαλέσει παρά μόνον ένα πρόσκαιρο και μικρής έντασης πρόβλημα, το οποίο θα ήταν ευκόλως διαχειρίσιμο.

Άλλωστε, με βάση την στρατιωτική δυναμικότητα των δύο αντιπάλων, λογικά οι συγκρούσεις δεν θα ήταν μακροχρόνιες.

Αλλά, εδώ μπαίνει στο κάδρο η Δύση…

Αν και δεν αμφισβητώ την σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών, εντούτοις είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι καθοριστικοί παράγοντες στο όλο σκηνικό είναι:

 • Οι κυνικές, και αντίθετες προς κάθε Δίκαιο Πολέμου, μέθοδοι των ουκρανικών ναζιστικών ταγμάτων, που έχουν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς και Νατοϊκούς.
 • Η συμμετοχή χιλιάδων ετοιμοπόλεμων μισθοφόρων, στρατολογημένων και αμειβομένων από την Δύση.
 • Η διαρκής εισροή οπλισμού στην Ουκρανία, από τις γνωστές δυτικές πηγές.
 • Η αδιάλειπτη ροή πληροφοριών προς τους Ουκρανούς, με χρήση δυτικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών και δορυφόρων.
 • Το από την Δύση ενορχηστρωμένο σαμποτάρισμα των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι κάποιοι ΔΕΝ θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος, τον οποίον με τόσον κόπο προετοίμασαν. Και για να το πετύχουν, επικαλούνται σαθρά επιχειρήματα, βασισμένα στις λεγόμενες «δυτικές αξίες», τις οποίες αυτοί οι ίδιοι πρώτοι κουρελιάζουν, τόσο εντός όσο και εκτός των «ελεύθερων, δημοκρατικών, και ανεξάρτητων» χωρών τους.

Μιλούν για «εθνική ανεξαρτησία», αυτοί που μεθοδικά και για δεκαετίες απεργάζονται την διάλυση των εθνών.

Μιλούν για «ελευθερία», αυτοί που δουλοποιούν τους ίδιους τους λαούς τους.

Μιλούν για «δημοκρατία», αυτοί που προωθούν τον πιο απροκάλυπτο και σκληρό ολοκληρωτισμό.

Μιλούν για «αναθεωρητισμό συνόρων», αυτοί που όχι μόνο δεν πιστεύουν στα σύνορα, αλλά έχουν κάνει και σημαία τους τον αναθεωρητισμό των πάντων (της ιστορίας, της βιολογίας, της εκπαίδευσης, των οικονομικών και κοινωνικών μοντέλων, κ.λπ.).

Μιλούν για «εγκλήματα πολέμου», αυτοί που πρώτοι τα δίδαξαν και εξακολουθούν να τα διδάσκουν με κάθε ευκαιρία.

Μιλούν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αυτοί που θεωρούν τους ανθρώπους «ιούς» και «καρκινώματα» -και γι’ αυτό βάλθηκαν να τους εξοντώσουν στο πλαίσιο του μετανθρωπιστικού τους παραληρήματος.

Και οι μαεστρικά εγκεφαλοπλυμένες μάζες, τους πιστεύουν!

Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα ποιοι δεν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος.

Δεν θέλουν οι ΗΠΑ, κυρίως γιατί α) η αμερικανική οικονομία στηρίζεται πρωτίστως στην πώληση όπλων και στην διά (κάθε μορφής) πολέμου υφαρπαγή ξένων πόρων, (β) επιχειρούν να συντηρήσουν την μονοπολική αγγλοσαξωνική αυτοκρατορία τους, (γ) θέλουν να κόψουν κάθε διάθεση των Ευρωπαίων για αυτοδύναμη ανάπτυξη, και (δ) προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα «Δεύτερο Αφγανιστάν» για τους Ρώσους, πιστεύοντας ότι έτσι θα ρίξουν τον Πούτιν και θα διαλύσουν την Ρωσία.

Δεν θέλουν, για ευνόητους λόγους, οι ανά τον πλανήτη κατασκευαστές και έμποροι όπλων.

Δεν θέλουν οι τρελές του Νταβός, γιατί το χάος που δημιουργείται, εξαιτίας ενός παρατεταμένου πολέμου (σε μια τόσο σημαντική γεωπολιτικά, ενεργειακά, και διατροφικά) περιοχή, εξυπηρετεί τα σατανικά σχέδιά τους για την Μεγάλη Επανεκκίνηση (ή Επαναφορά) και τον Μετανθρωπισμό. Με σκακιστικούς όρους, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ «διπλώνει πύργους» (πανδημία-πόλεμος).

Δεν θέλει ο ίδιος ο μπαρμπα-Τζο προσωπικά, γιατί η λήξη του πολέμου θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα κατορθώματα των δύο καναριών του, που σαν υπάκουα μήλα έπεσαν ακριβώς κάτω από την γερομηλιά.

Θα μπορούσα να συνεχίσω την λίστα, αλλά θα ήταν αχρείαστος πλεονασμός.

Καλωσορίστε τις κυρώσεις…

Όλοι αυτοί οι άπληστοι και μισάνθρωποι κοινωνιοπαθείς, που αυτοχρίστηκαν «θεοί», έβγαλαν από την φαρέτρα τους τα πιο δηλητηριώδη βέλη, τις κυρώσεις.

Με το πρόσχημα ότι οι κυρώσεις στρέφονται κατά της εντέχνως δαιμονοποιημένης Ρωσίας, έβαλαν σε εφαρμογή το δεύτερο (μαλθουσιανής εμπνεύσεως) σχέδιο αποπληθυσμού της ανθρωπότητας – την πείνα.

Καθώς η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής λιπασμάτων και φυσικού αερίου στον κόσμο και το φυσικό αέριο αποτελεί βασικό συστατικό της παραγωγής λιπασμάτων, τα τρόφιμα άρχισαν να εκλείπουν, οι τιμές των εναπομεινάντων εκτινάσσονται σε ύψη δυσθεώρητα, η παραγωγή νέων τροφίμων σχεδόν ακυρώνεται, οι εφοδιαστικές αλυσίδες ξεγρασάρονται, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και αδειάζουν σιγά-σιγά την γωνιά των ευγενών τάξεων του κόσμου.

Όλοι εσείς, οι δημοκράτες και φιλειρηνιστές, που ρίχνετε άφθονα δάκρυα για τον ουκρανικό λαό (ο οποίος όντως υποφέρει, αλλά κυρίως γιατί οι κυβερνήτες του δέχτηκαν να τον θυσιάσουν στον βωμό της δυτικής παραφροσύνης), θα δακρύσετε άραγε και για:

 • Τον αιγυπτιακό λαό, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιταριού στον κόσμο και που καλύπτει τις ανάγκες του σε σιτηρά, σε ποσοστό άνω του 70%, με εισαγωγές από την Ρωσία και την Ουκρανία;
 • Τον τουρκικό λαό, η επιβίωση του οποίου εξαρτάται από τις εισαγωγές σιταριού από τις δύο εμπόλεμες χώρες, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%;
 • Τους λαούς 45 αφρικανικών και «λιγότερο αναπτυγμένων χωρών», που το 1/3 έως και 1/2 του αναγκαίου σιταριού τους το εισάγουν από την Ρωσία και την Ουκρανία;
 • Τον λαό του Αφγανιστάν, που λιμοκτονεί;
 • Τον λαό της Βραζιλίας, που δεν μπορεί να παράξει τρόφιμα, επειδή οι κυρώσεις εμποδίζουν τα λιπάσματα να φτάσουν στην χώρα;
 • Τον δικό σας λαό, τα παιδιά, τα εγγόνια σας, εσάς τους ίδιους, που σύντομα θα νιώσετε στο πετσί σας τι εστί «επίγεια κόλαση»;

Όπως είπε ο David M. Beasley, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, στον οποίον οφείλεται και ο τίτλος του παρόντος κειμένου:

Αν νομίζεις ότι έχουμε κόλαση στην Γη τώρα, απλώς ετοιμάσου…

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: