Στον πάγκο του χασάπη, για το «παγκόσμιο καλό»

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Όποιος δεν μπορεί να δει, ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία χρησιμοποιείται εντέχνως από τις κυρίαρχες ελίτ (με τον ίδιον ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιήθηκε και η πανδημία), προκειμένου να επιτευχθεί η συναίνεση των λαών της Δύσης στην καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου, θα πρέπει ν’ αρχίσει να αμφιβάλει για την αντιληπτική του ικανότητα.

Για μιαν ακόμα φορά, οι δυτικοί επικυρίαρχοι και τα έμμισθα παπαγαλάκια τους προτάσσουν το «παγκόσμιο καλό» έναντι του ιδιωτικού και του εθνικού καλού, και ζητούν από το εν υπνώσει ακροατήριό τους να βάλει οικειοθελώς και υπερηφάνως το κεφάλι του στον «πάγκο του χασάπη», για να αποδείξει εμπράκτως την αρετή του και την αφοσίωσή του στις «δυτικές αξίες».

Τα δυτικά μέσα Μαζικής Εξαπάτησης επιδίδονται νυχθημερόν στην ιερή δαιμονοποίηση του νέου «εχθρού» που απειλεί την ασφάλεια όχι μόνον της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά του πλανήτη ολόκληρου.

Τα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας εκτοξεύονται με επαναληπτικότητα και ισχύ βαλλιστικών πυραύλων, παρά την ορατή πλέον αναποτελεσματικότητά τους ή, καλύτερα, την παρέκκλιση από τον αρχικό τους στόχο και την ανακατεύθυνσή τους προς έναν νέο (ή μήπως τον αρχικό;) στόχο: τους λαούς των χωρών που τα εκτοξεύουν.

Κι εδώ τίθεται το εξής (υπαγορευμένο από την κοινή λογική) ερώτημα:

Αφού οι κυρώσεις δεν δείχνουν να βλάπτουν την Ρωσία, γιατί εξακολουθούν να υφίστανται;

Η απάντηση των εμπνευστών τους, εκπεφρασμένη διά στόματος Μπάιντεν, μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

Δεν βλάπτουν την Ρωσία, γιατί απλούστατα ουδέποτε λειτουργούν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις. Αλλά συνεχίζουμε να τις επιβάλουμε, γιατί ο σκοπός μας ήταν εξαρχής να προκαλέσουμε, σε βάθος (απροσδιόριστου) χρόνου, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πόνο στους Ρώσους. Βέβαια, μέρος του πόνου θα το αισθανθείτε κι εσείς, αλλά «μπρος στην ασφάλεια και την υπεράσπιση των αξιών μας, τύφλα να ‘χει ο πόνος»!

Η απάντηση των ελλόγως σκεπτομένων ανθρώπων, εκπεφρασμένη διά στόματος μιας μειονότητας που αντιστέκεται στον παραλογισμό (και που κι αυτή δαιμονοποιείται εντέχνως ως «ρωσόφιλη», «φασίζουσα», «εγωιστική» ή «ομάδα ψεκασμένων συνωμοσιολόγων») συνοψίζεται ως εξής:

Οι κυρώσεις οπλοποιούνται από τις κυρίαρχες ελίτ, στο πλαίσιο του αμείλικτου πολέμου εναντίον της ανθρωπότητας. Μέσω αυτών, προωθούνται οι ατζέντες της οικονομικής και επισιτιστικής κρίσης, της πράσινης ενέργειας, της αλλαγής οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου -δηλαδή, οι στόχοι της Μεγάλης Επαναφοράς.

Δυστυχώς, όμως, τα αφηγήματα επικυρώνονται από τους ισχυρούς και τις υπόδουλες πλειονότητες, όχι από τις ανθιστάμενες μειονότητες. Έτσι, οι εν υπνώσει Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ανταποκρίνονται αλόγιστα στα κελεύσματα των κυρίων τους και νομιμοποιούν το εξωφρενικό αφήγημά τους.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι BFMTV, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Bruno Le Maire, κάλεσε τους πολίτες να «καταβάλουν προσπάθειες» σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους. Κατ’ αυτόν, όλοι θα πρέπει «να συνειδητοποιήσουμε ότι εισερχόμαστε σε έναν νέο κόσμο» και ότι «πρέπει να επιταχύνουμε την απεμπλοκή μας από τα ορυκτά καύσιμα».

Και η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας, Barbara Pompili, ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι οργανισμοί θα κληθούν να «μειώσουν κατά έναν βαθμό» την θέρμανσή τους, ως απάντηση στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας λόγω του πολέμου.

Ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ, Josep Borrell, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να «κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με την Ρωσία», χρησιμοποιώντας λιγότερη θέρμανση.

Στην ίδια κατευθυντήρια γραμμή, ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας, Cem Ozdemir, είπε στο περιοδικό Spiegel ότι οι άνθρωποι πρέπει να πολεμήσουν τον Πούτιν αλλάζοντας την διατροφή τους. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

Παρά το γεγονός ότι είμαι χορτοφάγος, δεν θα ισχυριστώ ότι όλοι πρέπει να γίνουν χορτοφάγοι. Αλλά ας το θέσουμε ως εξής: Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος θα αποτελούσε συνεισφορά στον αγώνα εναντίον του Πούτιν.

Συνδυάστε αυτήν την «κορώνα» του Ozdemir με το γεγονός ότι ο Bill Gates είναι πλέον ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις ΗΠΑ, και ότι έχει υποστηρίξει ανοιχτά την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, ενώ το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates έχει επενδύσει εκατομμύρια στην Monsanto, προσθέστε το γεγονός ότι πολλοί δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley (όπως ο ιδρυτής του PayPal, Peter Thiel, και ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin) επενδύουν μεγάλα ποσά στην παραγωγή ψεύτικων τροφίμων, και θα οδηγηθείτε αβίαστα σε συμπεράσματα που ανατρέπουν το κυρίαρχο αφήγημα.

Ίσως είναι τώρα η ώρα να επανεξετάσετε την προθυμία σας να θυσιάσετε το απτό ατομικό, οικογενειακό, και εθνικό σας καλό, προς χάριν ενός ανυπόστατου «παγκόσμιου καλού», το οποίο εκπορεύεται από το ανίερο πνεύμα των κυρίαρχων ελίτ.

Κλείνω, παραθέτοντας την προτελευταία παράγραφο ενός άρθρου της Rachel Marsden (στο RT), το οποίο στάθηκε η αφορμή για το παρόν κείμενο:

Σύντομα θα φτάσουμε στο σημείο όπου, αν δεν ζεις όπως ζει ένας Ουκρανός πρόσφυγας, τότε θα είσαι ένας άπληστος δολοφόνος της γης, καταβροχθιστής φυσικού αερίου, και εχθρός της δημοκρατίας, και, ως τέτοιος, δεν θα έχεις καμιά θέση στην ευγενή κοινωνία. Αν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, ρωτήστε απλώς αυτούς που απορρίφθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν χωρίς οίκτο, χάνοντας την δουλειά τους, τον τρόπο ζωής τους, ή την ελευθερία τους να μετακινούνται, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο ψηφιακό διαβατήριο υγείας.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: