Ρέστα στον αργό θάνατο του Τζο, όχι στον πόλεμο του Βλαδίμηρου

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Ένα από τα πρώτης γραμμής επιχειρήματα για την απεξάρτηση της Δύσης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είναι ο ισχυρισμός ότι κάθε γαλόνι και κάθε κυβικό μέτρο χρημοτοδοτεί τον «πόλεμο του Πούτιν».

Το επιχείρημα διατύπωσαν πρώτοι ο Ζελένσκι και οι επιτελείς του, και έκτοτε το επαναδιατυπώνουν, με κάθε ευκαιρία, οι δυτικοί αξιωματούχοι και τα φερέφωνά τους.

Διαρρηγνύοντας τα μαρκάτα ιμάτιά τους, τα καμωμένα από λιπόσαρκα χέρια τριτοκοσμικών, οι Καϊάφες της Μεγάλης των Ηγετών Σχολής του μπαρμπα-Κλάους, και οι καλοταϊσμένοι παρατρεχάμενοί τους, ουρλιάζουν προς το ανυποψίαστο πόπολο:

ΌΧΙ! Δεν θα χρηματοδοτήσουμε τον πόλεμο του δικτάτορα Βλαδίμηρου! Θα σας φέρουμε το πράμα το καλό, του μπαρμπα-Σαμ, που είναι δημοκράτης και φιλειρηνιστής και φιλεύσπλαχνος και πάντοτε πρόθυμος να βάλει χέρι… βοηθείας στις άπορες κορασίδες της Ευρώπης!

Και αναφέρονται, φυσικά, πρωτίστως στο αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG), το οποίο έσπευσαν να παραγγείλουν, σε πολλαπλάσια του ρωσικού τιμή, οι νουνεχείς ηγέτες των εθνών της γηραιάς ηπείρου.

Αλλά αυτό που «ξέχασαν» να πουν στο ανυποψίαστο και εκστασιασμένο πόπολο, είναι ότι ο καλός μας ο μπαρμπα-Σαμ παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο όχι μόνο με συμβατικές μεθόδους, αλλά και με μη συμβατικές, όπως η μέθοδος Fucking -συγγνώμη, Fracking ήθελα να πω- και ότι το αέριο που θα έρθει υγροποιημένο εις τας Ευρώπας είναι… «Φ(ρ)άκιν».

«Κακό είναι αυτό;» θα με ρωτήσουν κάποιοι. «Κακό, κάκιστο!» θα απαντήσω.

Ας δούμε τι γράφει σχετικά η Britannica:

[Για την παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου με αυτήν την μέθοδο] γίνεται έγχυση ρευστού, υπό υψηλή [υδραυλική]πίεση, σε υπόγεια στρώματα πετρωμάτων, προκειμένου να ανοίξουν ρωγμές και να επιτραπεί η ροή του παγιδευμένου αερίου ή αργού πετρελαίου, μέσω ενός αγωγού, σε ένα πηγάδι στην επιφάνεια. Χρησιμοποιούμενο σε συνδυασμό με βελτιωμένες τεχνικές για οριζόντια γεώτρηση μέσω επιλεγμένων στρωμάτων βράχου, το fracking έχει ανοίξει τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού. Αλλά την ίδια στιγμή, η αυξανόμενη χρήση αυτής της μεθόδου, συχνά σε περιοχές χωρίς ιστορικό εντατικών γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει εγείρει ανησυχίες για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές της συνέπειες.

Είναι γενικώς παραδεκτές οι βλαπτικές (για το περιβάλλον και για την υγεία των ανθρώπων) συνέπειες του fracking. Γι’ αυτό και η μέθοδος είναι απαγορευμένη στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη, που τώρα υποδέχεται με ανοικτάς αγκάλας το «φ(ρ)άκιν» LNG του μπαρμπα-Τζο!

Πού είναι οι οικολόγοι, οι περιβαλλοντολόγοι, οι γκρινπίσιδες, οι μικιόδες, όλοι αυτοί, τέλος πάντων, που είναι έτοιμοι να σε λιντσάρουν μόλις σε δουν να ρουφάς το φραπεδάκι σου με πλαστικό καλαμάκι;

Μούγκα στην στρούγκα!

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

Αλλά πηγαίνει και πιο μακριά η βαλίτσα.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (ναι, αυτουνού, στο οποίο σπούδαξαν αρκετά κανάρια της πολιτικής μας σκηνής), δημοσιευμένη τον Ιανουάριο που μας πέρασε, το φάκιν fracking δεν βλάπτει απλώς το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, αλλά ΣΚΟΤΩΝΕΙ κιόλας!

ΟΙ ερευνητές που εκπόνησαν την μελέτη ισχυρίζονται ότι άτομα άνω των 65 ετών, που ζουν κοντά σε περιοχές εφαρμογής fracking στις ΗΠΑ, πεθαίνουν νωρίτερα από τα άτομα που δεν ζουν σε τέτοιες περιοχές.

Το αέριο του μπαρμπα-Σαμ (ή του μπαρμπα-Τζο, αν προτιμάτε) είναι, λοιπόν, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ!

Γι’ αυτό, σας ξαναλέω:

Μην χρηματοδοτείτε τον πόλεμο του Βλαδίμηρου. Ρίξτε τα ευρά σας στον ευλογημένο αργό θάνατο του Τζο!

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας:

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ρέστα στον αργό θάνατο του Τζο, όχι στον πόλεμο του Βλαδίμηρου

Τα σχόλια είναι κλειστά.