Βαθειά υπόκλιση της ΕΕ στην Αυτοκρατορία

Πηγή: Strategic Culture (Μετάφραση: Γιώργος Β. Μιχαήλ)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πέταξε στην Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα, με τους προεδρικούς πυρηνικούς κωδικούς να εκτίθενται σε κοινή θέα από το περιβάλλον του. Ανάμεσα στα αεροσκάφη, που συνόδευαν το προεδρικό αεροσκάφος, ήταν και το «doomsday plane» – ένα ειδικά εξοπλισμένο Boeing 747, ικανό να αντέξει την πυρηνική ακτινοβολία και να χρησιμεύσει, εάν χρειαστεί, ως «Πεντάγωνο στον ουρανό».

Ο Μπάιντεν παρευρέθηκε σε τρεις διαδοχικές έκτακτες συνόδους κορυφής: των ηγετών της G7, του ΝΑΤΟ, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός Πρόεδρος προσκλήθηκε να παραστεί σε μια τέτοια σύνοδο ηγετών της ΕΕ.

Υπήρχε διάχυτη μια απτή αίσθηση ενός υπερβολικά επιτηδευμένου δράματος σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας διανύει τώρα την τέταρτη εβδομάδα.

Η Μόσχα έχει επικαλεστεί λόγους αυτοάμυνας αλλά και προστασίας των ρωσόφωνων κατοίκων του Ντονμπάς από ένα (υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ) ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις τους, από την άλλη πλευρά, ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές ενέργειες είναι απρόκλητη επιθετικότητα και το χειρότερο επεισόδιο βαρβαρότητας από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπάρχουν πυρετικοί φόβοι των δυτικών μέσων ενημέρωσης για την χρήση χημικών, βιολογικών, και πυρηνικών όπλων μαζικής καταστροφής από την Ρωσία. Υπάρχουν, επίσης, υστερικοί φόβοι για μια ακόλουθη επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία, την Βαλτική, και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ευρώπη ως επανάληψη της υποτιθέμενης αμερικανικής υπεράσπισης της Ευρώπης από τον ναζισμό και τον κομμουνισμό.

Πρόκειται για μια απίστευτη διαστρέβλωση.

Ολόκληρο το υπόβαθρο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που υποδαύλισαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, έχει ξεπλυθεί σε ένα κενό μνήμης. Ξεπλύθηκε, επίσης, το blitzkrieg [κεραυνοβόλος πόλεμος] των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, του οποίου η 23η επέτειος είναι αυτήν την εβδομάδα.

Ο επιθετικός επεκτατισμός του ΝΑΤΟ και η εχθρότητα προς την Ρωσία έχουν κορυφωθεί στον σημερινό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τις συγκρούσεις ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης μονόπλευρης ρωσικής επιθετικότητας και της μανιακής τυραννίας στη Μόσχα.

Κατά την διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, εδώ και μισόν αιώνα, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ένθερμα τον πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, καθώς και αμέτρητους άλλους εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος.

Είναι προσωπικά υπεύθυνος για την υποκίνηση του πραξικοπήματος στο Κίεβο, από το 2014 και μετά.

Η οπλοποίηση της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας εργαστηρίων βιοπολέμου που υποστηρίζονται από το Πεντάγωνο, συνδέεται με την άμεση ανάμειξη του Μπάιντεν στην υποστήριξη του αντιρωσικού καθεστώτος του Κιέβου και των ναζιστών παραστρατιωτικών του.

Η ειρωνεία της προειδοποίησης Μπάιντεν, σχετικά με την χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από την Ρωσία στην Ουκρανία, είναι αηδιαστική.

Οι τζιχαντιστές τρομοκράτες, τους οποίους υποστήριξαν οι ΗΠΑ στην Συρία, ήταν υπεύθυνοι για φρικαλεότητες με χημικά όπλα, που λειτούργησαν ως προβοκάτσιες για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Ο γιος του Μπάιντεν, Χάντερ, εμπλέκεται στην χρηματοδότηση εργαστηρίων βιοόπλων στην Ουκρανία, μέσω της εταιρείας επενδύσεων κεφαλαίων Seneca, που είναι συνδεδεμένη με το Πεντάγωνο.

Και όμως, παρά αυτήν την κατάφωρη αυτοκρατορική διαφθορά και εγκληματικότητα, ο Μπάιντεν έγινε δεκτός από τους Ευρωπαίους ηγέτες, που αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι δεν είναι παρά ένα ντροπιαστικό τσούρμο υποτελών.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Ο Μπάιντεν πουλάει μαζικά στην Ευρώπη περισσότερα αμερικανικά όπλα από ποτέ άλλοτε.
  • Στέλνει περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα στις ευρωπαϊκές βάσεις.
  • Η ΕΕ έχει επιβάλει στην Ρωσία πολύ περισσότερες κυρώσεις από ό,τι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας έτσι στις ευρωπαϊκές οικονομίες πολύ μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν την οποία υφίσταται η αμερικανική οικονομία.
  • Ο Μπάιντεν πρόκειται να υπογράψει νέες συμφωνίες με την Ευρώπη για την προμήθεια αμερικανικού φυσικού αερίου, που είναι ακριβότερο από το ρωσικό αέριο. Η εξόντωση του ευρωπαϊκού-ρωσικού εμπορίου ενέργειας είναι το κορυφαίο επίτευγμα για τα αμερικανικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η δρακόντεια λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης έχει ρίξει απόλυτο «μαύρο» στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Sputnik και RT. Οι Ευρωπαίοι πολίτες στερούνται οποιαδήποτε εναλλακτική πληροφόρηση ή ανάλυση. Αυτό που κάνει η ΕΕ είναι πολύ πιο κατασταλτικό από αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ στα μέσα ενημέρωσης.

Η ευρωπαϊκή λεγόμενη δημοκρατία βγαίνει από το ντουλάπι ως πρωτο-φασισμός.

Είναι ένα αξιολύπητο θέαμα. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υποκλίνονται μπροστά στην αμερικανική αυτοκρατορία.

Και είναι χυδαία αυτά που διεκδικεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο που θα αναδιαμορφώσει την Ευρώπη υπό την αμερικανική ηγεμονία, θέλει να πουλάει όπλα και ακριβό φυσικό αέριο στους Ευρωπαίους, και παράλληλα θέλει να αποκλείσει την Ρωσία από την ανάπτυξη οποιασδήποτε κανονικής σχέσης με τους ηπειρωτικούς γείτονές της.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει εδώ και πολύν καιρό, εξαιτίας της αμερικανικής πολιτικής, που υπηρετήθηκε από πολιτικούς όπως ο Μπάιντεν και η Ολμπράιτ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, η οποία ηγήθηκε των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία, το 1999, και η οποία πέθανε αυτήν την εβδομάδα.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι κανείς από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει εκφράσει κριτική ή διαφωνία για τον επινοημένο από τις ΗΠΑ νέο Ψυχρό Πόλεμο.

Φυσικά και δεν εξέφρασαν.

Αγοράζονται και πληρώνονται, σαν [πολιτικές] ιερόδουλες που είναι, ενώ οι πληθυσμοί τους υποφέρουν από την φτώχεια, τον μιλιταρισμό, και την σκιά του πυρηνικού πολέμου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι σαν τους κουίσλινγκς [προδότες που συνεργάζονται με μια εχθρική δύναμη που καταλαμβάνει την χώρα τους] που γλείφουν την μπότα του κυρίου τους.

Η άθλια υποταγή τους ενθαρρύνει την αμερικανική αυτοκρατορική επιθετικότητα κατά της Ρωσίας. Φαίνονται πρόθυμοι ν’ αφήσουν τους δικούς τους ανθρώπους να υποστούν τις συνέπειες της αμερικανοκινούμενης σύγκρουσης, ακόμα και σε σημείο να διευκολύνουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη.

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι ο ναζισμός στην Ευρώπη ήταν, κατά κάποιον τρόπο, ένα μοναδικό φαινόμενο, περιορισμένο στην ναζιστική Γερμανία. Αλλά, στην πραγματικότητα, το Τρίτο Ράιχ είχε πολλούς Ευρωπαίους συνεργάτες στην Πολωνία, την Βαλτική, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία, και άλλες κρυφές «φωλιές», όπως το βρετανικό κατεστημένο κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1930.

Οι ΗΠΑ και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον Μπάιντεν και τους λεγόμενους ηγέτες της Ευρώπης ως πρότυπα δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε την επιστροφή του φασισμού στην Ευρώπη, υπό την ηγεσία της αμερικανικής ηγεμονίας.

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2021, δήλωσε:

Η Αμερική επέστρεψε.

Για όποιον δίνει προσοχή στην Ιστορία και στις αμερικανικές φιλοδοξίες για ισχύ, αυτό το είδος σωβινιστικής καυχησιολογίας θεωρείται δυσοίωνο. Και γίνεται ακόμα πιο δυσοίωνο, με κάθε βήμα που κάνουν οι ΗΠΑ για να ολοκληρώσουν τις απερίσκεπτες εντάσεις με την Ρωσία και την Κίνα.

Η Αμερική επιστρέφει, και οι Ευρωπαίοι υποτελείς είναι τα «πισινά» της και, επίσης τα «μπροστινά» της… γιατί, ξέρετε, πρέπει να είμαστε φυλετικά πλουραλιστές στην νέα ευαίσθητη φασιστική εποχή μας .

Το ακόμα πιο επαίσχυντο είναι ότι η ευρωπαϊκή πολιτική τάξη λειτουργεί ως χαλάκι για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό ενάντια στα επείγοντα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών.

Και το απόλυτο συμφέρον είναι να έχουμε ειρήνη.

Αυτή η αντίφαση είναι προάγγελος μιας μαζικής κοινωνικής αναταραχής σε όλη την Ευρώπη, με εξέγερση των λαών ενάντια στους δόλιους ηγέτες τους.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: