Θα πεινάσεις, θα κρυώσεις, θα πεθάνεις, αλλά «αξίζει»

Του Γιώργου Β. Μιχαήλ

Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως από την σελίδα μου στο FB ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία, κατ’ απαίτηση των Αμερικανών, θα γίνουν μπούμεραγκ και θα βλάψουν ανεπανόρθωτα τους λαούς των χωρών που δέχτηκαν να τις επιβάλουν.

Ως συνήθως, χλευάστηκα από πολλούς γι’ αυτήν μου την τοποθέτηση. Κι όταν προέτρεψα τους φίλους της σελίδας να προβούν σε προληπτικές αγορές βασικών προϊόντων, κατηγορήθηκα για κινδυνολογία και αδικαιολόγητη πρόκληση πανικού.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες, και τα ταχέως εξελισσόμενα γεγονότα επιβεβαίωσαν, δυστυχώς, τις εκτιμήσεις μου. Αλλά αυτό που έλειπε από το παζλ, ήταν μια επίσημη παραδοχή ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, όχι μόνον δεν θα φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά, επιπλέον, θα βυθίσουν στην διατροφική και ενεργειακή φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη – και κυρίως στην Δύση.

Με την πρόσφατη επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ευρώπη, το παζλ ολοκληρώθηκε.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη – αυτά του «πλανητάρχη-μαριονέτας», του ανθρώπου δηλαδή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον κόσμο στο χάος, μέσα από το οποίο οι αθέατοι επικυρίαρχοι φιλοδοξούν να φέρουν την (δική τους) Νέα Τάξη.

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, ο Μπάιντεν προέβη σε δύο μείζονος σημασίας παραδοχές:

  • Οι κυρώσεις θα φέρουν αναπόφευκτα «πραγματικές» ελλείψεις τροφίμων σε πολλές χώρες.
  • Η πολιτική της Μόσχας δεν άλλαξε, γιατί απλούστατα «οι κυρώσεις δεν αποτρέπουν ποτέ» την επιθετική συμπεριφορά αυτού στον οποίον επιβάλλονται.

Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι συνέπειες είναι ένα «αναγκαίο τίμημα» το οποίο οι λαοί οφείλουν να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα, γιατί, σε βάθος χρόνου, οι κυρώσεις θα προκαλέσουν ανείπωτο πόνο στην Ρωσία και θα την αναγκάσουν να υποχωρήσει.

Φυσικά, το «αναγκαίο τίμημα» δεν αφορά μόνον τα τρόφιμα, αλλά και την ενέργεια και, εν τέλει, την ίδια μας την ύπαρξη εν συνόλω, αφού οι ενεργειακοί και οι διατροφικοί παράγοντες είναι θεμελιώδεις για την διατήρηση και την εξέλιξη της ζωής.

Με λίγα λόγια, προκειμένου να «σωθεί» η Ουκρανία – και μαζί της οι «δυτικές αξίες» – από την «ρωσική βαρβαρότητα», οι κυρώσεις πρέπει να συνεχιστούν πάση θυσία, ακόμα κι αν πρόκειται για την θυσία εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών.

Κι αυτό, γιατί, όπως το έθεσε ο Μπάιντεν, «οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Εξυπηρετούν έναν ανώτερο σκοπό. Και αυτός ο σκοπός είναι η αποτροπή και η πρόληψη».

Ακούστε τι είπε ο τρισμέγιστος:

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν θυμάστε, αν με έχετε καλύψει από την αρχή, δεν είπα ότι στην πραγματικότητα οι κυρώσεις θα τον αποτρέψουν [τον Πούτιν]. Οι κυρώσεις δεν αποθαρρύνουν ποτέ. Συνεχίζεις να μιλάς γι’ αυτό. … Οι κυρώσεις δεν αποθαρρύνουν ποτέ. Η διατήρηση των κυρώσεων. Η διατήρηση των κυρώσεων. Ο αυξανόμενος πόνος. Και γι’ αυτό ζήτησα αυτήν την συνάντηση του ΝΑΤΟ σήμερα. Για να είμαστε σίγουροι ότι μετά από έναν μήνα θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, όχι μόνο γι’ αυτόν ή τον επόμενο μήνα, αλλά για το υπόλοιπο αυτού του έτους. Αυτό είναι που θα τον σταματήσει.

Πάση θυσία, όλοι εμείς, οι «μικροί και ασήμαντοι» άνθρωποι, πρέπει να δεχτούμε αγόγγυστα το τίμημα της ύστατης προσπάθειας για την διάσωση του (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) μονοπολικού κόσμου και για την εφαρμογή της (υπό την καθοδήγηση των τρελών του Νταβός) δυστοπικής «Μεγάλης Επαναφοράς».

Γιατί, ας μην γελιόμαστε, αυτό είναι το διακύβευμα της εν εξελίξει σύγκρουσης. Όχι η σωτηρία της Ουκρανίας, της Ευρώπης, και του πλανήτη από την υποτιθέμενη βαρβαρότητα του Πούτιν.

Και κλείνω παραφράζοντας τα λόγια του δικού μας τρισμέγιστου:

Θα πεινάσεις, θα κρυώσεις, θα πεθάνεις, αλλά «αξίζει» να παραμείνεις στην ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: