Η καταλήστευση των συντάξεων

Του Martin Armstrong (Μετάφραση: Γιώργος Β. Μιχαήλ)

Στην Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε έναν νέο νόμο που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να δημεύει τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία όσων αντιστέκονται στην κυβέρνηση με το πρόσχημα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργαζόταν επίσης νομοθεσία που θα επέτρεπε στις Βρυξέλλες να κατάσχουν ιδιωτική περιουσία, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας. Και, φυσικά, η Ισπανία ψήφισε ήδη έναν τέτοιον νόμο το 2015.

Αυτό έδειξε το αληθινό πρόσωπο της Ευρώπης και τον λόγο για τον οποίον τα κεφάλαια δεν θα είναι ποτέ ασφαλή για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την φιλομαρξιστική ατζέντα που προωθεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα είδος Υπερταμείου, ληστεύοντας τις συντάξεις των πολιτών, για να χρηματοδοτήσουν (1) την κλιματική αλλαγή, (2) την πράσινη ενέργεια, και (3) τον στρατό της ΕΕ.

Αυτήν τους την κίνηση την δικαιολογούν ως απαραίτητη για την προστασία του πολιτικού κόσμου από την άνοδο του λαϊκισμού (δηλαδή, μη επαγγελματιών πολιτικών που ανήλθαν στην εξουσία, όπως ο Τραμπ).

Η ΕΕ είναι εναρμονισμένη με την «Ατζέντα 2030» για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής, και ταυτόχρονα θέλει να δημιουργήσει τον δικό της στρατό, υπό το πρίσμα της ουκρανικής κρίσης.

Ωστόσο, ο Μακρόν θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τον ευρωπαϊκό στρατό. Ο τρόπος χρηματοδότησης αυτού του στρατού αποτελεί μια πραγματική σκευωρία, καθώς τα αρνητικά επιτόκια έχουν αφανίσει τις ευρωπαϊκές αγορές κρατικών ομολόγων.

Η ιδέα είναι ότι η ΕΕ θα ξεκινήσει ένα μεγάλο Υπερταμείο που θα χρηματοδοτείται από συνταξιοδοτικές χορηγήσεις και όχι από νέους φόρους.

Έτσι, θα κλέψουν το μέλλον των ανθρώπων, ειδικά των άνω των 40, που εργάζονται όλην τους την ζωή για πολιτικούς κατ’ ουσίαν στόχους, προκειμένου να σώσουν τις καριέρες των πολιτικών.

Υποστηρίζουν ότι η ομπρέλα ασφαλείας, που παρείχαν οι ΗΠΑ κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, και αυτό συνεπάγεται νέες απειλές για την Ευρώπη, καθώς οι Αμερικανοί επιμένουν να παρενοχλούν την Ρωσία και να ωθούν συνεχώς το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Το κυρίαρχο επιχείρημα είναι ότι οι ΗΠΑ θα ασχοληθούν [στο εξής] περισσότερο με την Κίνα παρά με την Ρωσία. Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει, δεδομένης όλης της ρητορικής σχετικά με την Ουκρανία, αλλά είναι μια εύχρηστη δικαιολογία για να ληστέψουν τις συντάξεις, ενόψει μιας καταρρέουσας αγοράς ομολόγων.

Η συμφωνία για τα υποβρύχια AUKUS οδήγησε την Γαλλία (που είχε συμφωνήσει να πουλήσει υποβρύχια στην Αυστραλία) σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. Αυτό θεωρήθηκε ως ένδειξη ψύχρανσης της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στην Δυτική Ευρώπη. Με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα, η ΕΕ γνωρίζει ότι πρέπει πλέον να κινείται γρήγορα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Μακρόν, υποστηριζόμενος από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ντράγκι, που δημιούργησε τον εφιάλτη των αρνητικών επιτοκίων, υποστήριξε πως πρέπει να κινηθούν γρήγορα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την άνοδο του λαϊκισμού στην Ιταλία. Ως εκ τούτου, οι δύο ηγέτες ισχυρίζονται ότι ίσως ένας κεντρικός σχεδιασμός θα διευθετήσει όλα τα επείγοντα ζητήματα που προστίθενται σε αυτό της συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού στρατού.

Η ευρωπαϊκή πολιτική αναταραχή αυξάνεται λόγω της πλήρους δημοσιονομικής κακοδιαχείρισης.

Το ΝΑΤΟ έχει τοποθετήσει ακόμα και στρατεύματα σε επιφυλακή στην Ιταλία.

Φαίνεται ότι οι πολιτικοί ΘΕΛΟΥΝ τον πόλεμο με τη Ρωσία, ως αντιπερισπασμό. Χρειάζονται απεγνωσμένα μια δικαιολογία μπροστά σε ένα υπό κατάρρευση νομισματικό σύστημα, όπου ειδικά η ΕΕ αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς είναι ανίκανη να πουλήσει ομόλογα για να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της ή το μέλλον.

Η λύση είναι να ληστέψουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία, κάτι που θα εξαλείψει την ανάγκη έκδοσης ομολόγων για την κάλυψη των εξόδων. Αυτή η κίνηση θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην ΕΕ και θα οδηγήσει σε περαιτέρω εμφύλιες αναταραχές. Από το 2014, τα αρνητικά επιτόκια στερούν εισοδήματα από τους αποταμιευτές.

Η ΕΕ παλεύει με την μείωση των ποσοστών γεννήσεων και την γήρανση του πληθυσμού που υφίσταται ήδη πολύ βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ η μείωση της νεολαίας υπονομεύει τις συντάξεις.

Αυτός είναι ο λόγος που υποδέχονται μετανάστες, καθώς το ποσοστό γεννήσεων δεν μειώνεται μεταξύ των μεταναστών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ευρώπη αλλάζει δραστικά.

Αποτελεί παγκόσμια τάση το να προτιμούν οι άνθρωποι να μην μιλούν για το πώς μειώνονται τα ποσοστά γεννήσεων.

Είναι αδύνατον να προστεθεί στα τρέχοντα επίπεδα φορολογίας το κόστος της κλιματικής αλλαγής και ενός ευρωπαϊκού στρατού, χωρίς μια λαϊκή εξέγερση για την ανατροπή των σημερινών κυβερνήσεων.

Ένας στρατός της ΕΕ θα σήμαινε πανευρωπαϊκή φορολογία.

Δεν μπορούν πιθανότατα να χρηματοδοτήσουν αυτά τα σχέδια με υψηλότερους φόρους, ακόμη και στα θεωρούμενα υψηλά εισοδήματα. Τα έβαλαν με τους φορολογικούς παραδείσους και κυνήγησαν τους πλούσιους σε όλον τον κόσμο. Και χρησιμοποιούν, τώρα, την Ουκρανία ως δικαιολογία για να κατασχέσουν ρωσικά ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δεν θα επιστραφούν ΠΟΤΕ.

Η Γαλλία προχωράει στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού της συστήματος και βλέπει τις συντάξεις της Ευρώπης ως πηγή εσόδων. Το σχέδιο προβλέπει ότι όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία, για όλους τους εργαζόμενους άνω των 40 ετών, πρέπει να προσφέρουν σταδιακά μεγαλύτερο μέρος των συνταξιοδοτικών τους περιουσιακών στοιχείων.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουν νέα επίπεδα δημοσιονομικής ενίσχυσης στην ΕΕ, από την στιγμή που τα αρνητικά επιτόκια έχουν αποτύχει και η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σε θέση να τονώσει την οικονομία, ήδη από το 2014, όταν τα επιτόκια έγιναν αρνητικά.

Η χρησιμοποίηση των συντάξεων θα αντικαταστήσει την Ποσοτική Χαλάρωση, καθώς ολόκληρο το σύστημα καταρρέει.

Με την αύξηση του πληθωρισμού, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της πανδημίας, και τώρα με την προώθηση ενός «τόσο αναγκαίου» πολέμου κατά της Ρωσίας, που εύχονται να τον κρατήσουν σε συμβατικά επίπεδα, ελπίζουν ότι αυτή η ανάλωση των αποταμιεύσεων όλων των άλλων θα αναπληρώσει την αδυναμία πώλησης ομολόγων αρνητικού επιτοκίου, τα οποία οι τράπεζες της Νέας Υόρκης βλέπουν πλέον σαν σκουπίδια.

Καλώς ήρθατε στην κατάρρευση της Κεϋνσιανής Οικονομίας.

Όπως έχω προειδοποιήσει, οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες είναι παγιδευμένες και η Ποσοτική Χαλάρωση δεν λειτουργεί πλέον.

Σπάσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Εγγράψου στο Newsletter μας: